tiistai 28. toukokuuta 2013

Agilitya ja talkootöitä

Torstaina 23.5 lähdimme jälleen kuonot kohti agilitykenttää. Pystytimme kentälle tällä kertaa neljä eri "työskentelypistettä". Yhdet neljän kepin kepit, hyppyesteen, putken ja uusimpana esteenä renkaan. Kaikkia muita sai harjoitella itsenäisesti, mutta renkaalla meitä opasti ohjaaja.

Hyppyesteellä alettiin ottaa jo vähän etäisyyttä esteeseen ja lähettämään koiraa esteelle eri kulmista. Hyvin meni! 
Putkella ei minkäänlaisia ongelmia. Menimme aluksi putkea suorana ja pitkänä, sitten päätin vähän lisätä haastetta ja taivutin putken kaarelle. Ohjasin sekä ulko- että sisäkautta ja molemmilta puolilta ohjattuna onnistui tosi upeasti. Vauhtikin pysyi kaarroksessa. 

Ensimmäisellä agilitykerralla meillä oli vähän ongelmana se, että Aram menee putkeen helpommin kun se on vasemmalla puolellani. Toisella puolella ollessaan se yritti kääntyä ja päästä vasemmalle. Yleensähän se onkin niin, että koiran kanssa tehdään paljon juttuja sen ollessa juuri vasemmalla puolella, esim. tokossa, joten se näkyi myös meillä. Mutta nyt tuo ongelma on kadonnut ja putket onnistuvat, olen sitten kummalla puolella tahansa. Harjoittelu siis tuotti tulosta, sillä kouluttajat neuvoivatkin että voin pyörittää Aramia ympärilläni eri puolilla ja eri suuntiin namin avulla. Nyt se ei ole enää niin kiintynyt vasemmalla oloon :)

Neljä keppiäkin meni jo aikas hyvin. Aram alkaa jo vähän hahmottaa, että mistä välistä sen pitää minäkin hetkenä mennä.

Rengasta harjoiteltiin myös namialustan avulla, alusta nameineen toiselle puolelle ja koira toiselle lähelle rengasta. Aram hoksasi homman heti ja sujahti renkaan läpi hienosti kaikilla kerroilla! On se vaan niin hieno! :)

Agiliidon jälkeen rupesimme treeniryhmämme ja parin muun kerholaisemme kanssa talkoisiin. Kenttämme on nimittäin ns. hiekkakuopassa ja kentän reunassa on paljon isoja, noin kämmenen kokoisia kiviä. Ne vievät todella paljon tilaa kentästä ja nyt sitten päätimme alkaa raivaamaan kenttää kivistä, jotta saataisiin enemmän treenitilaa ja lisätilaa muutenkin mahdollisia joskus pidettäviä epiksiä varten. Tunnissa saatiin kiviä kentän reunalta pois jo monta metriä. Kiitos meille, mahtavalle työryhmälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti