perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesä ja kärpäset

Nyt kesä onkin sitten alkanut virallisesti! Oma kesälomani alkoi 1.6. Mitään erityistä juhlimista siihen ei kuulunut, kun lukion ensimmäiseltä pääsin. Mutta nyt onkin sitten hellettä piisannut ihan olan takaa ainakin täällä Etelä-Suomessa ja varmasti muuallakin. On tosi kiva, että omistaa koiran joka tykkää uimisesta ja vedestä ylipäätään. Ollaan nyt käyty siis ahkerasti uimassa. Tuohan luttaisi siellä vaikka koko päivän jos vain voisi :D 


Päivät on ollut nyt niin tukalan kuumia, että ollaan käyty päivällä vain pieni lenkki ja siinäkin jo meinaa ihan läkähtyä. Ollaan säästetty pidempi lenkki sitten illalle, kun ilma viilenee.

Viime torstaina kävimmekin taas aksailemassa, mitään erityistä uutta ei tehty. Uutena esteenä oli vain muuri, jossa ei oikeastaan ole mitään uutta, ainakaan meille. Samalla tohinalla se sujuu kuin muutkin esteet :)Mutta eilen sitten oltiin tämän viikon treeneissä. Kun saavuttiin paikalle, huomattiin kummasti autoja kentälle johtavan portin edessä. Kouluttajamme oli tullut paikalle ensimmäisenä ja oli avaamassa porttia, mutta joka ei kuitenkaan jostain syystä suostunut avautumaan. Odoteltiin siinä sitten hetki yhtä ryhmäläistämme, jolla myös on avain kentälle. Äiti jätti sitten meidät kyydistä ja päätimme mennä kentälle portin alitse :) Ihan hetkeä myöhemmin portti saatiin auki toisella avaimella ja kaikki pääsivät ajamaan autonsa kentälle.

Laitoimme kentälle renkaan, pussin, 8 kepin pujottelun, kaksi hyppyestettä ja lisäksi puomin alastulon, jonka toinen pää oli korotettu. Rengas sujui meillä tavalliseen tapaansa ilman ongelmia :) Pussi olikin sitten uusi este. Namialusta nakkeineen laitettiin pussin suulle. Kouluttaja piti pussin suuta avoinna ja minä lähetin Aramin pussiin. Hienosti meni! Tehtiin 5 toistoa jotka kaikki onnistu mahtavasti! Parilla kerralla laskettiin pussikangasta hieman alemmas eikä se A:ta haitannut ollenkaan :)

Pujottelussa keppejä olikin sitten jo kahdeksan. Ennen ollaan menty neljällä kepillä. Tosi hyvin meni! Joskus tulee vähän sählättyä ohjaamisessa, mutta kyllä A siitäkin huolimatta hienosti hakee oikean välin. Kun saan ohjattua puhtaasti niin menee vieläkin paremmin!

Hyppyesteet oli laitettu peräkkäin ja päästiin siis harjoittelemaan kahta peräkkäistä hyppyä. Heitin ensin muutamia kertoja palloa hyppyjen yli ja A meni hienosti! Kun tämä alkoi sujua, ohjasin niin, että itse juoksen vierellä ja A suorittaa esteet. Palkaksi heitin tennispallon. Upeasti meni ja vauhtia löytyi kummasti kun palkkana oli pallo. Se on todettu erityisesti hyppyesteillä ja putkilla hyväksi palkkausvälineeksi :)

Sitten reenattiin myös puomin alastuloa targetin avulla. Alusta alastulon päähän nameineen ja koira alastuloa pitkin alas. Hyvin onnistui vaikka vähän oli innostuneisuutta. Muutaman kerran peräpää lipsahti kontaktilta, mutta muuten hyvin :) Oli todella mukavat treenit ja ei ollut kokoajan kuumakaan, kiitos pilvien. Ajattelin, että  voisin käyttää Aramin uimassa agin jälkeen, mutta se jäikin sitten tekemättä, kun taivalle alkoi kerääntyä sadepilviä ja alkoi ukkostaa. Sen sijaan Aram sai viilentävän suihkutuksen kylppärissä.


Huomenna ollaankin sitten menossa mätsäriin Hämeenlinnaan ja se onkin sitten viimeinen mätsäri hetkeen. Lähialueella toki olisi, jonne lähtisin mielelläni, mutta olemme vielä muiden kyyditysten varassa, kun en omista vielä ajokorttia. No ensivuonna sitten :) Koirakerhomme tosin järjestää match shown jossain vaiheessa kesää, niin josko sinne sitten pääsisi myös jopa ihan työntekijäksi saakka.
Tuon mätsärin jälkeen meitä kutsuvatkin sitten viralliset kehät. N. 3 viikon päästä, 29.6 olemme menossa Hämeenlinnan KR näyttelyyn. Heinäkuussa on sitten luvassa Hyvinkää KR 13.7 ja elokuussa Tervakoski KV 25.8
Syyskuussa olisi sitten Hyvinkää RN 22.9, jonne menemistä voisi harkita ja sitten tietenkin lokakuussa 5.10 spanieliliiton pääerikoisnäyttely Hyvinkäällä. Hieman kismittää että Hämeenlinnassa on 6.10 ryhmänäyttely, mutta en kyllä varmaan jaksa sinne lähteä tuon erkkarin jälkeen kun ne ovat peräkkäisinä päivinä. No eipä voi mittään! Mutta nyt keskitytään ensin näihin tuleviin näyttelyihin ja mietitään lisää sitten myöhemmin :) On se kyllä hassua, että en suunnitellut käyväni näyttelyissä kun koiraa olin ottamassa, mutta niin sitä vain on ajautunut niille teille :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti