perjantai 5. lokakuuta 2012

Pentukoulu 4/5

25.9 Pentukoulun 4. eli toiseksi viimeinen kerta :(
Mutta mitä parasta! Tämän kerran aiheena oli agility! Wuhuhuuhuu!

Lähdettiin vähän yli 5 ajelemaan kohti Renkoa ja Etelä-Hämeen Koirakerhon koulutuskenttää.
Perille päästyämme, aloitettiin laittamalla joitakin esteitä kentälle. Otettiin varastoista kaksi putkea, kaksi 7 kepin pujottelusarjaa ja 6 hyppyestettä.

Aloiteltiin tunti tarkastamalla, että kaikki ovat tehneet läksyn, eli opetelleet taas uuden tempun.. Tälle kertaa temput tehtiin pareittain eli kaksi koiraa suorittivat temppunsa yhtäaikaa. Siinä sai hyvää häiriöharjoitusta. Meidän temppu oli "kierrä", eli A kiersi minut vastapäivään ja istui sen jälkeen eteeni. Sai näyttää myös jonkin vanhan tempun ja me näytettiin "läpy".

Seuraavana ohjelmassa oli agilityn hallittavuustesti, leikkimielinen sellainen. Aloitettiin luoksepäästävyydellä eli koira vasemmalle puolelle perusasentoon ja sitten kouluttaja tuli katsomaan koiraa. Ei ollut mitään ongelmia, iloisesti A heitti maahan maha kohti taivasta.

Sitten otettiin seuraamista. Sekin onnistu tosi hyvin!
Seuraamisen jälkeen paikallaolo. Astuin pari askelta taaksepäin. En mennyt enempää, koska pari askeltakin riitti hyvin.
Ja viimeisenä luoksetulo, annettiin kouluttajalle koira ja juostiin itse sitten poispäin koiraa huudelleen. Hienosti meni tämäkin :)

Kun hallittavuustesti oli suoritettu kaikila mallikkaasti, käytiin radalla olevat esteet läpi ja sen jälkeen sai vapaasti lähteä suorittelemaan niitä. Kepeillä A hiffas heti idean, ihan kuin ois ennenkin pujotellut :D Hyppyjäkin kokeiltiin. Putkella annettiin koira taas kouluttajalle ja mentiin itse toiseen päähän. Aram ei ihan heti tajunnut, että näkee mut myös putken läpi ja yritti mennä ensi sivuilta.
Kun huhuilin tarpeeksi niin johan tuli vauhdikkaasti läpi :D Kun putkea sitten pidennettiin niin A aan suhahti läpi :D Tais olla kivaa!

Oli kyllä tosi mukavaa meillä molemmilla, ja A oli ihan poikki kun pääsi autoon ja nukkukin koko matkan kotiin :D Varmaan tullaan tulevaisuudessa agia harrastamaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti