tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hämeenlinna KR 29.6.2013

Lauantaina sitten pakattiin auto ja otettiin nokka kohti Hämeenlinnan kaikkien rotujen näyttelyä! Paikka oli meille jo ennestään tosi tuttu ja oltiin ajoissa paikalla. Sää ei kyllä ollut yhtään mieleinen ja kerkesin päivitellä sitä matkalla monta kertaa. Paikan päällä olikin sitten pieni liikennekaaos, kun liikenteenohjaaja-sedillä oli homma vähän hakusessa :D Meidät ohjattiin ajamaan lopuksi jonnekin pellolle. Sitten yksi sedistä käskee ajamaan edessä olevan auton taakse, hetkeä myöhemmin toinen ohjaa meidät sen viereen. Sitten olimmekin kuulemma parkkeeranneet väärään kohtaan, joten jouduttiin siirtämään autoa. Eivät ne sedät oikein tienneet minne ohjata niitä autoja :D
Olimme ajoissa paikalla, joten kävin ensin tarkistuttamassa rokotukset yms. Sitten pitkän heinikon välissä puikkelehtien palasin autolle pitämään sadetta. Kökötettiin siellä autossa sitten hetki ja nähtiin myös parit tutut. Samojedi agilityryhmästämme ja Tristan-koikkeri emäntineen :) Kun sade sitten alkoi jo vihdoin hiljentyä ja lakkasi jopa kokonaan, uskaltauduimme ulos autosta ja päätimme lähteä kehälle päin. Kyllä oli Aramilla vaikeuksia malttaa nostaa koipeaan pellon reunalle, kun oli niin paljon ihmeellisiä hajuja :D

Löydettiin helposti oikean kehän luokse, kun vähän pujoteltiin muiden kehien ja telttojen välistä. Siellä kehän laidalla olivatkin jo Tristan ja Kaapo -koikkerit emäntineen ja me liityimme häkkeinemme jonon jatkoksi. Hetken päästä paikalle saapui myös Nella -koikkeri. Katseltiin siinä sitten englanninspringerspanieleiden arvostelua omaa kehää odotellessa. Harmillisesti jouduttiin turvautumaan myös sateenvarjoihin kun sade päätti alkaa uudelleen. Se kuitenkin taukosi juuri sopivasti ennen koikkerikehiä! Harjasin Aramia sitten vähän ennen kehään menoa ja vaihdettiin kaulaan näyttelyremmi.

Junioriluokassa meidän kanssa kilpaili Kaapo. Tuomarirouva Puolasta tutkiskeli koirat ja Aram malttoi olla oikein mallikelpoisesti. Tuomari totesikin englanniksi, että eikö äitisi anna sinulle ruokaa, Aramin rohmutessa innokkaasti nakinpaloja :D Sitten juostiin kierros yhdessä ympäri ja meidät kutsuttiin yksittäisarvosteluun. Aram malttoi seisoakin tosi hienosti sillä aikaa kun tuomari saneli arvostelua. Toiveikkaana kuuntelin sivusta ja kuuluihan sieltä excellentiä aika moneen otteeseenkin! Olin kyllä niin iloinen siinä vaiheessa kun kehäsihteeri huusi erinomaista ja ojensi meille punaisen nauhan! ERIähän lähdimme hakemaan ja sen saimme!
Kilpailuluokassa tuomari sijoitti Aramin ykköseksi ja meinasin haljeta kun meille ojennettiin vielä SA:kin! Pääsylippu paras uros -luokkaan oli siis taattu! Kaapo oli kilpailuluokassa kakkonen ja sai myös SA:n. Sitten poistuttiin hetkeksi huilaamaan kehän laidalle ja seurattiin Tristanin menoa kehässä. Hienosti Tristanille ERI, nuorten luokan voitto ja myös SA! Vielä yksi uros kisasi AVO -luokassa ja sai sekin myös ERI:n ja SA:n.


Sitten olivatkin kaikki pojat kisaamassa parhaan uroksen tittelistä. Tuomari juoksutti kaikki koirat kertaalleen ympäri ja A ravasi tosi upeasti! Pari askelta otti laukkaa, mutta hidasti kuitenkin raviin. Sitten tuomari alkoi sijoitella koiria. Hän vaihtoi Tristanin ja Kaapon paikkaa, mutta meitä tai neljättä urosta hän ei siirtänyt. Kun tuomari oli saanut järjestyksen valmiiksi, tajusin että voitimme, Aram oli paras uros! Siinä vaiheessa meinasin haljeta kun kehäsihteeri huutaa: "1458 voittaa luokan ja saa sertin!" Hän ojentaa minulle sinivalkoisen ruusukkeen. Olin niin hurjan iloinen ja onnellinen, että kyllä siinä pääsi pari onnen kyyneltä :) Aramin toinen näyttely koskaan ja heti serti kotiin! Tristan oli upeasti PU2 ja sai vara-sertin!


Sitten päästiin vähän vetämään henkeä jälleen kehän laidalle ja seuraamaan Nella -tytön esiintymistä. Hienosti Nellalle ERI ja SA ja myös paras narttu luokan voitto ainoana narttuna :) Sitten olikin edessä rotunsa parhaan valinta. Tästä tittelistä kisasivat siis Aram ja Nella. Tuomari juoksutti koirat kierroksen ympäri ja kun hän ojensi meille punakeltaisen ruusukkeen olin kuin puulla päähän lyöty. Meinasin livistää kehästä innolla saman tien, mutta sitten muistin että tässähän otetaan vielä kuvakin :D Aram oli niin innoissaan, että oli hieman vaikeuksia saada sitä seisomaan nätisti, mutta onneksi saimme kuitenkin onnistuneet kuvat ja kuvasta näkyy, että hauskaa oli :D


Rotunsa parhaan titteli tarkoitti siis pääsyä myös ryhmäkilpailuihin! En olisi muistanut sitä ollenkaan, kun olin niin tohkeissani, mutta onneksi minua siitä muistutettiin :) Ryhmäkehiä odotellessa kävin myös hakemassa palkintopokaalit toimistosta muistoksi ekasta sertistä ja ropista :)


Hetken odoteltuamme päästiinkin aloittamaan 8 ryhmän ryhmäkehää. Tuomarina oli Zofia Konderla, tämä samainen rouva, joka tuomaroi meidät myös rotukehässä. Esiarvostelukehässä hän katsoi jokaisen koiran kertaalleen ja meille hän teetti vain edestakaisin, koska oli rotukehässä jo nähnyt Aramin liikettä. Aram käyttäytyi tosi upeasti! Ei välittänyt tippaakaan muista koirista eikä höseltänyt, niinkuin alkuun vähän pelkäsin! Upea poika!Sitten päästiin juoksemaan isoon kehään oikein selostuksen kera! Olimme ryhmän häntäpäässä, koska koirat oli sijoitettu juoksunopeuden mukaiseen järjestykseen. Selostaja luetteli jokaisen koiran rodun ja esitteli ne. Ehtiessään meidän kohdallemme kaiuttimista kuului: "Ja viimeiseksi menemme tuonne Alankomaihin ja esittelemme teille kooikerhondjen!" Oli kyllä sanoinkuvaamattoman hieno tunne juosta tuon ison kehän läpi ja esittää omaa koiraa. Menestystä meille ei enää ryhmäkehässä tullut, mutta se nyt oli arvattavissa. Olin kyllä niin huikean ylpeä pikku Aramistani joka jaksoi tsempata loppuun asti niin upeasti! 

Päivä oli kyllä aivan mahtava enkä todellakaan osannut odottaa mitään tällaista! Ja niinhän sitä sitten käy kun sitä vähiten odottaa :) Sunnuntaina saimmekin puhelun kasvattajalta, joka onnitteli meitä hienosta menestyksestä ja toivotti onnea seuraaviin koitoksiin. Ensiviikon lauantaina 13.7 olisi siis tarkoitus kehäillä Hyvinkäällä :) 

Tähän loppuun vielä kuva Aramista palkintopokaalien ja ruusukkeiden kera!

JUN ERI JUK1 SA PU1 SERT ROP

2 kommenttia: