keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kutsu agilityn yhteistyötestiin

Niinkuin taisin jossakin aiemmassa postauksessa mainita, niin ilmoitin meidät agilityn alkeiskurssille, jonka järjestää E-HKK eli Etelä-Hämeen Koirakerho, jonka riveissä olemme jo pentukoulua ja -tokoakin jo käyneet :) Noin viikko sitten saatiin kutsu yhteistyötestiin! Jännää! Nyt voisinkin siis vähän esitellä testin osa-alueita ja mietteitämme niistä :)


Luoksepäästävyys
Testin järjestäjät tervehtivät koiraa, ja sen tulee sietää vieraan ihmisen lähestyminen ja kosketus.
- Ei pitäisi olla mitään vaikeuksia, Aram rakastaa kaikkia ja kaikkea!

Paikalle jääminen
Ohjaaja jättää koiran paikalleen istumaan/makaamaan, ja kävelee 10 metrin etäisyydelle koirasta. Koiran tulisi jäädä paikoilleen siten, ettei se pyri karkaamaan ennen luvan saamista.
- Kaikista näistä tehtävistä meille ehkä vaativin. Aramilla kun on vähän taipumusta lähteä hiippailemaan perääni. Mutta mitä nyt ollaan ahkerasti treenattu, niin onnistuu todella hyvin ja Aram jää hienosti paikalleen odottamaan ja voin hyvin mennä tuon 10m päähän. Käytän käsimerkkiä, joka on osoittautunut oikein käteväksi. Kun Aram vaan malttaa keskittyä paikalla pysymiseen niin se kyllä onnistuu ja toivon että onnistuu myös testissä.

Luoksetulo
Ohjaaja kutsuu paikalle jätetyn koiran luokseen 10 metrin etäisyydeltä. Koiran tulisi tulla ohjaajan luokse välittömästi ja iloisesti.
- Ei ongelmia, kunhan vain malttaa pysyä paikallaan odottamassa käskyä.

Leikkiminen
Ohjaaja leikkii koiran kanssa valitsemallaan lelulla.
- Eiköhän onnistu. Aramin suosikkeja ovat erityisesti vetolelut, joten ne varmasti toimivat tässä.

Hallittavuus toisten koirien seurassa
Ohjaaja kuljettaa koiran hihnaan kytkettynä häiriökoirien ympäri. Ohjaajan tulisi saada pidettyä kontakti koiraansa. Koiran ei tule tempoa hihnassa jatkuvasti ja pyrkiä toisten koirien luokse.
- Tämänkään ei pitäisi tuottaa juurikaan vaikeuksia meille. Namia vain nassuun.

Testi pidetään 2.5 ja ryhmään valitaan testin perusteella 8 koirakkoa.Tiedon ryhmään pääsemisestä saamme jo viimeistään seuraavana päivänä. Nyt vain reenataan vielä kovasti ja toivotaan että kaikki menee testissä putkeen ja pääsemme ryhmään. Vaikka emme ryhmään nyt pääsisikään niin onneksi syksyllä järjestetään jo uudet kurssit :)

Tämän viikon sunnuntaista tulee jännittävä, sillä olemme silloin menossa koikkeritapaamiseen! Tapaamiseen kokoontuu lähialueemme koikkereita, mutta siitä sitten lisää myöhemmin! :) Loppuun vielä kuvia!
Onkohan tämä se hollanninkorvakoira!? :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti