maanantai 1. huhtikuuta 2013

Spanieliliiton erikoisnäyttely 16.3.2013

Pitkään aikaan ei ole tullut taas kirjoiteltua, kun aika on mennyt pääasiassa koulujuttujen parissa ja koeviikon kokeisiin lukiessa. Mutta nyt löysin sopivasti aikaa kirjoitella tuosta meidän ensimmäisestä virallisesta näyttelystä! Joten aloitetaanpa!

Perjantai-iltana pakattiin kaikki tarpeellinen mukaan ja herätys oli lauantaiaamuna n. 7:00. Noin puoli 9 aikaan lähdimme äidin ja Aramin kanssa sitten matkaan kohti Klaukkalaa.  On se kyllä muuten ihanaa, että omistaa koiran joka on kuin kotonaan automatkoilla, nukkua tuhisee vaan ja ottaa rennosti :D

Paikanpäälle oli tosi helppo löytää koska meillä oli navigaattori mukana. Ajettiin vain yhdestä risteyksestä ohi kun ei huomattu kääntyä :D Saavuttiin sitten perille ja mentiin sisälle. Ja huh huh, heti kun oven avasi, niin eteen avautui kapea käytävä täynnä koiria. Sisääntulo oli todella ahdas ja sitä ei oltu suunniteltu kovin hyvin... Saatiin siinä sitten kuitenkin tarkistutettua rokotustodistukset ja paperit ja lähdettiin raivaamaan tietämme kehän laidalle. Tilaa oli ihan uskomattoman vähän, koska näyttely pidettiin Kennelliiton koulutustilassa. Tila oli armottoman pieni kaikille niille yli 100 koiralle ja vielä kaikille ihmisille. Sai ihan tosissaan pidellä koirasta kiinni, ettei tullut rähinöitä, kun niin toisten vierestä meni. Löydettiin kuitenkin Aramin boksin mentävä paikka kehän laidalta, seinän viereltä ja siihen sitten majoituttiin. Oltiin otettu myös tuolit mukaan, jotta voitaisiin istua, mutta eihän sinne mitään ylimääräistä olisikaan mahtunut, joten ne jäivät sitten autoon.

Ostettiin näyttelyluettelo, johon oli kirjattu kaikki osallistuvat koirat. Siinä kun tarkasteltiin, huomattiin myös Aramin täysveljen olevan paikalla! Ja tietenkin veljekset kilpailisivat samassa luokassa! Aramin ja veljen lisäksi junioriluokassa kisaisi myös pentukoulusta tuttu kaverimme Tristan. Kehän oli määrä alkaa 10:30, mutta se oli myöhässä hiukan. Katseltiin siinä sitten omaa kehää odotellessa cockeripennut ja koikkeripennut :) Niin suloisia ja ihan Aramin pikkupentuajat tuli mieleen, että tuolta se silloin näytti. Kun oma kehä alkoi lähestyä otin Aramin boksista ja harjasin sitä hieman. Raukka oli ihan hilseessä kaikesta siitä jännittämisestä :( Mutta hienosti malttoi odotella oman kehän alkamista kun välillä nakkia syötti naamaan :)

Sitten olikin meidän vuoro astua kehään. Tuomarina oli Saija Juutilainen ja hän tuli ensimmäiseksi kysymään kaikkien koirien ikää. Sitten hän pyysi meidät laatuarvosteluun.


 Aram tietysti innostui kovasti uuden ihmisen tapaamisesta, mutta oli muuten tosi mallikkaasti. Tuomari suhtautui Aramin innostuneisuuteen huumorilla ja naureskeli vain. Tarkastellessaan Aramia hän ohimennen saneli arvostelua ja kyllä sieltä ainakin jotain hyvää kuului :) Hampaiden katsominen tuotti ensin hieman vaikeuksia, mutta kun otin Aramia vähän syliin niin antoi katsoa hyvin, huh! Tuomari myös mittasi koirat, mutta ei mitenkään tarkasti senttimetritarkkuudella.


Kun tarkastelu oli tehty, tuomari viittasi meitä kiertämään kehää. Ja sitten kierrettiin, kierrettiin ja kierrettiin sillä hän arvosteli koirat liikkeessä. Aram meni oikein hienosti eikä vetänyt, niinkuin alkuun vähän pelkäsin. En kuitenkaan juossut vaan menin reipasta kävelyä, koska silloin A olisi ehkä alkanut laukkaamaan. Mutta sitten saatiin vihdoin pysähtyä ja sininen nauhahan sieltä tuli, eli EH. :)
Kun tultiin kehästä, äiti jutteli Aramin kasvattajan kanssa ja he sanoivat että hyvin meni ja kokemusta tuli lisää. Olisin kyllä voinut ihan hyvin juosta, niinkuin vähän itse arvelinkin, sillä silloin minä en seuraisi koiraa vaan koira minua. Annoin sitten Aramille juotavaa ja laitoin boksiin lepäämään ja odottelemaan kilpailuluokkaa. Sitten seurattiin sekä velipojan, että Tristanin arvostelu. Veljelle hienosti myös EH ja Tristanille komeasti ERI :)


Kilpailuluokassa tuomari juoksutti koiria pari kierrosta. Nyt uskalsin itsekin jo vähän juosta eikä Aram edes alkanut laukata.Sitten koitti koirien sijoittaminen. Tristan komeasti ykköseksi ja me olimme toisia! Velipoika oli hienosti kolmas. Kehien päätteeksi Aramilla oli siis hihnassaan kaksi sinistä nauhaa ja tulos hienosti
JUN EH JUK 2


Katseltiin siinä sitten myös muita koikkereita ja sitten mentiinkiin velipoikaa tapaamaan. Veljen nimi oli Anse ja hän olikin hyvin Aramin näköinen varsinkin naamasta :) Siinä sitten juteltiin kaikkea mukavaa ja he saivat myös nähdä Aramin ja kyllähän niissä veljeksissä kuulemma heidänkin mielestään samaa näköä oli :D

Kun koikkerikehät olivat loppuneet alettiin pakkaamaan tavaroita ja lähtemään kotiin päin. Kyllä päivän päätteeksi oltiinkin väsyneitä ja tyytyväisiä päivän suorituksesta ja ensimmäisestä näyttelystä :D

Tässä vielä Aramin arvostelu: Tuomarina siis Saija Juutilainen

"10kk. Mittasuhteiltaan erinom. juniori, oikea sukupuolileima. Hyvä koko ja raajaluusto sekä käpälät. Mukavan jäntevä olemus. Urosmainen pää. Hyvä purenta ja pigmentti. Vielä varsin voimakas kallo, mutta kaunis silmien muoto. Hyvin kauniit korvat, joissa oikea väritys. Tyypilliset kulmaukset. Kaunis häntä. Köyristää hieman lanneosaa. Korkea etuaskel. Muuten sujuva liike. Kaunis karva ja väri. Saa harjoitella. Reipas perus luonne"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti