lauantai 21. joulukuuta 2013

Vuoden viimeiset aksat & PMV-2013

Vuoden viimeiset ohjatut aksat on tullut aksailtua ja nyt olisi aika hiukan tiivistää treenejä tähän. Torstaina 28.11 mentiin seuraavanlaisia putki-hyppy ratoja, joilla treenailtiin vähän ohjauskuvioita. Molemmat pätkät menivät meillä oikein kivasti ja osasin itsekin ohjata enkä säheltänyt :) 
 5.12 oli vuorossa vasemmalla ja alla näkyvät radat. Mukavia pätkiä molemmat, eikä niistä juurikaan löytynyt ongelmakohtia meille :)

Olin kyllä ylpeä Aramin hienoista takaakierroista, joita pääsimme tekemään alla näkyvällä radalla hypyllä 6. Ollaankin niitä ahkerasti treenattu :)


14.12 olikin sitten vuorossa vuoden viimeinen näyttely Helsingin messukeskuksessa. Perillä ja sisällä messukeskuksessa oltiin hiukan 9 jälkeen eli oikein hyvissä ajoin kehän alkaessa 10, vaikka olin jo etukäteen pelännyt että juuttuisimme ruuhkaan ja pahimmassa tapauksessa myöhästyisimme kehästä :D

Ennen kehää käytiin vähän lämmittelemässä kehässä ja totuteltiin ilmapiiriin. Toivoin ihan hirmuisesti, että A esiintyisi ja etenkin ravaisi nätisti, sillä viimeaikoina erityisesti ravaamisen kanssa on ollut ongelmia. Jätkä kun meinaa innostua hiukan liikaa ja sitten se menee ihan koohottamiseksi.

Ennen meitä kehässä pyörähti kolme muuta nuorta koohoa. Pentuluokassa yksi ja junnuluokassa kaksi. Sitten koitti meidän vuoromme. Tuomarina oli Saija Juutilainen, jonka olimme tavanneet jo aiemminkin. Hän nimittäin tuomaroi myös ensimmäisessä näyttelyssämme spanieliliiton erkkarissa maaliskuussa.

Tuomarin pyytäessä kaikkia yhdessä ympäri A ravasi tosi hienosti eikä vetänyt yhtään. Sitten päästiinkin tarkasteluun pöydälle jossa A oli hienosti, mutta hiukan ennen hampaiden katsomista rupesi vähän jännittämään, mutta lopulta näytti hampaat reippaasti. Nostaessani Aramia pöydältä se alkoi hieman räpiköidä sylissäni, mutta sain onneksi laskettua sen maahan turvallisesti ja pääsimme tekemään edestakaisin-liikkeet.

Kaiken kaikkiaan kehässä meni tosi hyvin ja pääsimme tavoitteeseemme eli hyvään kehäkäyttäytymiseen :) Laatumaininnaksi EH ja aivan Aramin näköinen arvostelu, joka tässä alla :)

"19 kuukautta. Mukavan kokoinen. Vielä kovin pennun oloinen uros, joka saa ajan kanssa kehittyä ja miehistyä. Sopusuhtainen raajaluusto. Tiiviit käpälät. Sopusuhtaiset kulmaukset. Hoikka poika, mutta erinomaisessa lihaskunnossa. Urosmainen pää. Varsin syvä kallo. Hyvä pigmentti, purenta ja korvien väritys. Ei parhaassa karvassa, mutta lupaava hapsutus ja laatu. Reippaat liikeet, kovin löysät ja korkeat edestä. Tarvitsee aikaa."

Näyttelykuvista kiitokset Suvi Reinille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti