keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Oman kerhon kisat & haaste

Meidän kerho eli E-HKK järjesti agilitykisat 7.-8.9. Lauantaina 7.päivä kävin paikanpäällä seuraamassa ja kuvailemassa 3lk ratoja. Oli kyllä upean näköistä menoa ja kolme koikkeriakin tuli nähtyä :) Kaksi kisaamassa ja yksi turistina. Sunnuntaina olivatkin vuorossa 1. ja 2. luokat ja aikaisin aamulla menin sitten auttamaan radan rakentamisessa. Toimin ratahenkilönä 1. luokkien ajan ja siinä samalla sai seurata aitiopaikalta kisasuorituksia. Mietiskelin sitten siinä, että ehkä vuoden päästä mekin sitten korkattaisiin kisaura näissä oman kerhon kisoissa :) Radatkin näyttivät tosi kivoilta ja olisi niin tehnyt mieli päästä itsekin radalle Aramin kanssa :) Koko sunnuntai menikin sitten kisoissa, kun jäin katsomaan vielä 2.luokat ja auttamaan loppusiivouksessa.

Saimme pari viikkoa sitten haasteen Pauliinalta, ja nyt olisi sitten tarkoitus vastailla muutamiin kysymyksiin :) En nyt aio heittää tätä haastetta kenellekään, koska olen niin huono keksimään minkäänlaisia hyviä kysymyksiä :D Mutta mennäänpä asiaan.

1. Otatteko koiran harrastusten mukaan vai harrastuksen/-set koiran mukaan?
- Ainakin omassa tapauksessani olen ottanut koiran harrastusten mukaan. Halusin koiran jonka kanssa voi harrastaa melkein mitä vain ja sellaisen sain :)

2. Valitse jokaisesta FCI luokasta ''lempirotusi'', ja kerro miksi juuri valitsit kyseisen rodun?


  • FCI 1: Ehdottomasti bordercollie! Unelmarotu ollut jo kauan ja varmasti tulen omistamaan bortsun jonakin päivänä :)
  • FCI 2: Appenzellinpaimenkoira. Tykästyin appenzelleihin kovasti nuorempana, edelleen ihana rotu.
  • FCI 3: Irlanninterrieri. Irski on myös kuulunut lempirotuihini :)
  • FCI 4: Pitkäkarvainen mäyräkoira. Mäykkyjen karva- ja kokomuunnoksista kaunein :)
  • FCI 5: Nyt tuli vaikea, mutta päädyn siperianhuskyyn! Niissä on vain jotain taianomaista ja ovat niin upeita koiria :)
  • FCI 6: Petit basset griffon vendéen. Jotenkin niin ihana ja sympaattinen pikku otus :)
  • FCI 7: Stabyhoun. Yksi rotuvaihtoehdoista, kun koiran hankintaa suunnittelimme :)
  • FCI 8: No tottakai kooikerhondje! :D Mutta sanotaanpa nyt kuitenkin myös novascotiannoutaja :) Aivan ihana rotu myös ja tulen luultavasti hankkimaan tollerin joskus tulevaisuudessa.
  • FCI 9: Kromfohrländer. Ländereitäkin tuli useampaan otteeseen ihasteltua, kun mietiskelin itselleni sopivaa rotua :)
  • FCI 10: Saluki. En kovin vinttikoirista pidä, mutta salukit ovat kyllä tosi kauniita :)

3. Koirasi/Koiriesi parhaat puolet? Entäpä huonot puolet?
- Parhaat puolet: Todella helppo kouluttaa ja oppii nopeasti. Aina valmiina tekemään mitä vaan. Ei ole tehnyt juurikaan tuhoja :D
Huonot puolet: Suhtautuu vähän varauksella toisiin uroksiin. Omaa tahtoakin löytyy ja välillä pitää nuorta herraa vähän suoristaa.

4. Haluaisitko ryhtyä kasvattamaan jotain koirarotua joskus? Jos haluaisit, niin mitä rotua/rotuja?

- Ehkä. Ja varmaankin juuri koikkereita :)

5. Kavereiden kanssa kaupungille ja sieltä kaverille yökylään vai koirien kanssa lenkille/treenaan yms? Perustele vastauksesi.

- Vaikea kysymys :D Joskus haluaa viettää aikaa kavereiden kanssa ja sitten on myös kiva touhuta koirankin kanssa, joten en osaa valita vain jompaakumpaa :) Ehkäpä toisella kerralla kavereiden kanssa ja toisella kerralla treenit koiran kanssa :)

6. Minkä kokoiset koirat ovat sinun mieleen?

(kääpiöt alle 30cm, pienet 30-45cm, keskikokoiset/isot 45-65cm vai jätit yli 65cm) Perustele ja mainitse muutama kiinnostava rotu valitsemastasi kokoryhmästä.
Ehkäpä keskikokoiset/isot ja tästä kokoluokasta varmaankin juuri bordercollie ja novascotiannoutaja. Omani tosin kuuluu kokonsa puolesta tässä pieniin, joten sieltä sanon koikkerin :D Haluan, että koira on koiran kokoinen, sillä oikein mikään kääpiökoira ei sopisi minulle ja pelkäisin varmasti liiskaavani sen kun on niin pieni :) Yli 65cm on sitten jo liian iso ja ehkä vähän hankalakin esim. agilitya ajatellen.

7. Kiinostaisiko sinua lähteä joskus koirasi/koiriesi kanssa vaeltamaa jonnekkin kaemmaksi vaikkapa pariksi päiväksi-viikoksi?

- Kyllä ehdottomasti! Lappiin olisi kyllä aika hienoa lähteä joskus vaellukselle :)

8. Mitkä ovat loppuvuoden ''pikku tavoitteet'' sinulla koirasi/koiriesi kanssa?

- Agilityn jatkaminen ryhmässä, mikä tässä vähän aikaa sitten varmistuikin :) Sitten varmaankin joulukuussa Pohjoismaiden voittaja -näyttely jossa korkataan sitten myös nuorten-luokka. Eipä meillä kummempia tavoitteita ole enää tälle vuodelle, enemmänkin ensivuodelle :)

9. Panta vai valjaat? Hihna vai flexi? Vai molemmat?

- Panta ja hihna. Pidän itse henk.koht enemmän.

10. Mitä rotua/rotuja et voisi kuvitella itselläsi koskaan?

- Chihuahua tai tanskandoggi. Aika ääripäät :D

11. Kuva, joka kertoo koirasi onnellisuudesta ja iloisuudesta :)

- Varmaankin nämä kolme kuvaa :) A näyttää niissä niin iloiselta ja energiseltä. Ensimmäinen kuva on syksyltä 2012, toinen kevättalvelta 2013 ja kolmas tältä vuodelta, elokuun lopulta.
Huomenna alkaakin sitten taas pienen tauon jälkeen aksa uudessa ryhmässä, jossa on kuitenkin kolme tuttua kaveria alkeis-ryhmästä, portugalinvesikoira Manta ja koikkerit Tristan ja Peppi :) 
Lauantaina suunnataankin sitten Hyvinkäälle erkkariin, johon koikkereita on ilmoitettu huimat 73! Sunnuntaina tai ensiviikolla menemmekin sitten tutustumiskäynnille eläinhoitolaan, johon A pääsee hoitoon kun lähdemme syyslomaviikoksi Teneriffalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti